Hvor mange timer skal du sove?

Hvis du spørger, hvor meget søvn der er nødvendig for at have en sund krop, er svaret mellem syv og ni timer. American Academy of Sleep Medicine (Sleep Research Society) offentliggjorde retningslinjer for, hvor meget søvn man skal få. Selvom disse tal er sammenlignelige med dem fra andre organisationer, er de muligvis ikke gældende for alle. Det er vigtigt at tage hensyn til dine behov og sørge for at få nok søvn.

Nogle mennesker kan klare sig fint med en kortere søvntid, mens andre kræver hvert minut af deres maksimale. Selvom det er okay at få mere søvn, kan det at gå ud over denne grænse forårsage mange sundhedsmæssige problemer. Utilstrækkelig søvn har været forbundet med depression, øget vægt, lavere immunitet, højt blodtryk, højere blodtryk og nedsat immunitet ifølge undersøgelser. Tal med din læge, hvis du er bekymret for at sove nok. Sæt mål og etabler vaner, der hjælper dig med at få den hvile, du har brug for.

Disse retningslinjer kan stadig være nyttige, selvom dine søvnbehov kan ændre sig over tid. Afhængigt af dit aktivitetsniveau og alder kan det være en fordel at sove mere eller mindre end dette. Du kan leve et sundere liv ved at få nok søvn hver nat. Du kan få brug for mere søvn afhængigt af din alder, køn, aktivitetsniveau og andre faktorer. Nogle søvneksperter anbefaler at justere dine sovetimer, så de passer til din livsstil.

Mens individuelle søvnbehov kan variere, kræver de fleste voksne syv til ni timers søvn hver nat. Børn og teenagere har brug for mere søvn end voksne, mens ældre voksne stadig har brug for syv timers hvile. Ældre voksne vil sove bedre, hvis de tager lur hele dagen. Du vil føle dig vågen og opmærksom hele dagen, hvis du får nok søvn. Fortsæt med at læse for at finde ud af de bedste tip til, hvor meget søvn du skal få hver nat.

Der er mange måder at forbedre din sovekvalitet på, uanset om du er mand eller kvinde sleepzone.dk. Konsekvent at stå op og gå i seng regelmæssigt kan gøre en stor forskel. Du kan forbedre din søvn ved at slukke for dine elektroniske enheder mindst en time før du går i seng og holde dit soveværelse køligt. Det ideelle temperaturområde er mellem 60 og 67 grader. Prøv at have en afslappende rutine, før du går i seng. Dette kan omfatte et varmt bad, lette snacks eller stille læsning.

En god sengetid for teenagere og små børn er mellem 8 og 9 p.m. Teenagere, der går i seng efter midnat, kan forventes at vågne op kl. 6 til 7 .m. for at gå i skole. Et søvnunderskud på selv et par timer om natten kan føre til betydelige søvnproblemer på lang sigt. Utilstrækkelig søvn kan påvirke dine karakterer, relationer, og kørsel med tunge maskiner eller kørsel kan gøre dig mere modtagelig for at falde i søvn.

Din livsstil vil afgøre, hvor meget søvn du har brug for. Kvinder har brug for mere søvn end mænd og er mere tilbøjelige til at falde i søvn end mænd. Gravide kvinder er mere tilbøjelige til at opleve angst og depression på grund af hormonelle ændringer. Aldersfaktoren er også vigtig for at bestemme dit søvnbehov. Folk over 40 år står ofte oftere op og har kortere søvnperioder end de yngre. Derfor er deres søvnbehov forskellige. Ifølge American Sleep Association bør voksne i 40’erne og 50’erne sove i syv timer hver nat og ikke mere end dem i 20’erne.