Lave renter: Hvordan de kan stimulere den økonomiske aktivitet

Lave renter har mange virkninger på økonomien: de kan være svært for indkomst investorer og godt for låntagere samt kreditkort indehavere. Det vil afhænge af den enkeltes forhold. Fordi de tjener penge, vil de fleste långivere tilbyde lave renter. Nogle mennesker nyder ikke lave renter, fordi de er stolte af at betale deres regninger til tiden, eller de har faste indkomster. Finansielle eksperter forsøger at vejlede folk om, hvordan man får mest muligt ud af lave renter. Der er mange måder at få mest muligt ud af lave renter.

Du kan spare op til 10%, hvis du planlægger godt. Du kan få mest muligt ud af lave renter ved at træffe visse foranstaltninger: en opsparings- eller højrenteopsparingskonto (højtydende obligationer eller opsparing), pengemarkedsforeninger, certifikater eller indskud eller begge dele. Banken med de bedste vilkår kan tilbyde både en opsparings- og checkkonto. En høj rente opsparingskonto kan tilbydes til dig, hvis du stadig er ung og i god fysisk stand.

Du kan få mest muligt ud af lave renter ved at stimulere væksten. Økonomer mener, at lave renter fører til en afmatning i økonomien. Folk gider ikke at spare penge, før renten falder på lån. Økonomien kan løftes ud af sin krise ved at stimulere væksten gennem stimulus-pakker.

Den vigtigste faktor, der bestemmer inflationen er Federal Funds Rate. Hvis de føderale fonde satser falde, stiger priserne, som stimulerer investeringer samt produktion. Andre faktorer, såsom en stigning i pengemængden eller et fald i de offentlige udgifter, kan også stimulere inflationen. Disse omfatter stigende huspriser, højere forsyningsomkostninger og en højere skattebyrde som følge af recession. For at opretholde lave renter kunne Federal Reserve købe obligationer.

Lave rentesatser kan også bruges til at stimulere den økonomiske aktivitet på en tredje måde: at holde aktiemarkederne oven vande. Et fald på aktiemarkederne kan påvirke den amerikanske dollar’ styrke og stabilitet. Dette kan påvirke inflationen. Alternative muligheder omfatter køb af råvarer som olie, guld eller dollar. Olie købes ofte i store mængder for at opretholde lave årlige procentsatser. Fordi det er holdbart og kan vare i århundreder, guld er et alternativ til papirpenge.

Lave renter kan også bruges til at stimulere økonomien på en fjerde måde: hjem ansvarlig lånekapital eller balance overførsel. Home ansvarlig lånekapital giver mulighed for overførsel af saldi til lavere rente konti. Balanceoverførsel er en skattebefordelt mulighed for at tilbagebetale gæld. Det indebærer overførsel af saldi fra realkreditlån. Dette kan bruges til at betale ned høj rente gæld, og også reducere månedlige gældsbetalinger.